Oud goud is geld waard

De goudprijs steeg vorige week vrijdag tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar. Volgens Tom Feddema uit Drachten een bewijs dat een investering in goud nog altijd een solide belegging is. “Als de euro in waarde zou zakken, dan behoudt het goud toch zijn geldwaarde” laat de goudexpert weten.
Het familiebedrijf heeft inmiddels bijna 40 jaar expertise in huis voor in- en verkoop van goud en zilver, munten, bankbiljetten antiek en postzegels. Ook voor het beleggen in goud en zilver, bent u bij Feddema aan het juiste adres. Als blijk van vertrouwen zie je dat wanneer iemand éénmaal bij ons binnen is gestapt, vaak ook familie, vrienden of kennissen langskomen”

Feddema in Drachten, het vertrouwde adres voor goudtaxatie. Foto: Archief Feddema
De goudprijs gaat nu al vier weken op rij omhoog. Dat is ook het mooie van goud. Decennia lang heeft dit edelmetaal zijn waarde behouden. Iedereen die meer over zijn of haar goud wil weten, is welkom bij het Drachtster familiebedrijf. Voor gouden en zilveren sieraden, munten en andere voorwerpen ontvangt u bij Feddema een uitstekende prijs. Dat geldt ook voor beschadigde sieraden. Belangrijk hierbij is het karaatgehalte van het edelmetaal. Wij meten dat op professionele wijze. Dat kan variëren van 8 tot 24 karaat. Alles gaat in overleg met de klant, zodat beide partijen tevreden zijn. Je ziet ook dat als een klant eenmaal bij ons binnen is geweest, hij of zij vaak terugkomt. Ook bij erfenissen, klein of groot, wordt er veel gebruik gemaakt van de expertise van Feddema.

Meer dan goud
Bij Feddema gaat het om meer dan goud. De kracht van Feddema is dat ze meerdere specialismen in huis hebben. Jaarlijks wisselen vele duizenden collecties van eigenaar. Soms komen juist de vinders van oude munten bij hem terecht om hun gouden vondst te laten taxeren. Gouden munten liggen soms eeuwen in de grond en blijven dan toch gaaf. We hebben zelf ook een mooi aanbod van Romeinse, provinciale, buitenlandse en koninkrijksmunten en bankbiljetten. Wie voor een gratis en vrijblijvende taxatie van een munt of goud bij de Drachtster experts binnenstapt, zal verrast worden op welk gebied het familiebedrijf nog meer kennis heeft. “We kopen ook Swarovski kristal, antiek, bankbiljetten, oud speelgoed en oude ansichtkaarten. Mensen hebben soms spijt dat ze dit vaak antieke speelgoed hebben weggegooid omdat ze dachten dat het waardeloos was. We kopen tevens bijzonder en goed antiek op. Wij zoeken naar mooie en eerlijke spullen.

Postzegelverzamelingen zijn de laatste tijd betaalbaarder geworden. Foto: Archief Feddema
Tom Feddema vindt het altijd mooi dat klanten die eenmaal over de drempel zijn gestapt ook vaak weer terugkomen. “We geven altijd een visitekaartje mee. Vaak doen die tevreden klanten aan mond-tot-mond reclame. Dat is heel belangrijk voor ons.” Voor mensen die ook een bepaald waardevol erfstuk of oud goud in huis hebben staat een deskundig team van vier mensen bij Feddema in Drachten klaar. Zilver en goud is en blijft erg kostbaar en daarom kan het gunstig zijn om uw bezittingen of erfenissen te verzilveren.


 

Goudprijs per gram

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs, elke minuut van de dag. Wereldwijd en in iedere munt. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt. Op de markt zijn er kopers en verkopers die tegenover elkaar staan. De koper heeft een bied-prijs en de verkoper laat-prijs. De prijs tussen de biedprijs en laatprijs is de middenkoers. Op deze manier wordt de goudkoers en de zilverkoers bepaald.

Komono horloges dames
Komono komt uit de koker van Belgische designers. Ze gingen op zoek naar iets nieuws. Het moest aan de ene kant vernieuwend zijn en aantrekkingskracht hebben, aan de andere kant draagbaar en stijlvol. De mensen van Komono is dat zeker gelukt. Het resultaat is te bewonderen in onze webshop bij Komono horloges en Komono zonnebrillen. Komono betekent ‘kleine dingen’. De naam is gekozen, omdat de ontwerpers van Komono horloges een passie hebben voor de kleine details in het leven.